torsdag 16 mars 2017

Vårtecken

Den här vintern har mest bjudit på tråkigt väder. Någon dag med vacker snö, sedan milt och blaskigt. Om jag minns rätt har det varit minst fyra ordentliga snöväder med trafikproblem och behov av stora snöröjningsinsatser och varje gång har snön smält bort efter bara några dagar. Det känns därför inte det minsta vemodigt nu när våren börjat komma på riktigt.

När jag hämtat Lillsonen på fritids och gick förbi den lilla trädridå som skiljer gångvägen från den asfalterade 60-meters banan på skolområdet, var den helt full av kojbyggen. Det gav verkligen en känsla av vår. Visst har jag sett ett par snöklockor vid muren och några krokusar har kommit upp mellan ett par hallonruggar, men de där kojorna gjorde mig verkligen vårvarm.

Vårkojor

När vi kom hem byggde Lillsonen med plusplus medan jag lagade mat. Han är fantastiskt duktig på att bygga, oavsett om det handlar om lego, kaplastavar eller plusplus. Nu byggde han ett "skepp", vilket i hans värld inte är någon båt, utan ett rymdskepp. "Rymd" ska man utesluta. Det här "skeppet" var byggt av "lysröda" och "lysvita" plusplus. Prefixet "lys-" betyder att pluspluset är lite transparent.



Han förklarade att skeppet kunde skjuta polkagrisar. På de onda sköt det jättegiftiga polkagrisar med lava i och på de goda sköt det vanliga polkagrisar. Han har underbar fantasi.

När han skulle till skolan imorse ville han ta med tre gosedjur. Dagen till ära skulle de byta namn. De fick heta Mr Bomb 1, Mr Bomb 2 och Mr Bomb 3.

I förrgår fyllde Storsonen år. Han önskade sig enbart pengar eftersom han ska resa till Bryssel över påsk. Tänk att han redan är 19...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar